Agenda

Grytz & Grize    ‘Mei Grytz & Grize it skip yn’

Zondag 22 april 2018 – 15:30 uur
Entree: 13 euro, incl. pauzedrankje
Vvk: www.posthuistheater.nl

grytzengrizeHet duo ‘Grytz & Grize’ zit bepaald niet stil. Na hun ‘Tsjerketoer’ met optredens in kleine kerkjes op het Friese platteland en hun ‘11stedentocht’ langs huiskamers hebben Grytsje Melchers en Douwe van der Werff, samen met violist Vincent van Dam en cellist Carel van Leeuwen een boeiend en gevarieerd theaterprogramma samengesteld. De basis wordt gevormd door de eigen Friestalige liedjes van het duo en een aantal Engelstalige covers. Daarnaast spelen zij verschillende instrumentale nummers met folk- en Balkan invloeden.

Carel van Leeuwen, onder meer bekend van Souldada en RemoliNo, heeft in het verleden al vaker met het duo gewerkt. Vincent van Dam, sinds kort vanuit Amsterdam naar Friesland verhuisd, speelt in Panville en Damp en heeft een voorliefde voor Balkanmuziek.

Juist door de verschillende smaken van de vier muzikanten ontstaat er een grote verscheidenheid aan stijlen. “Het is geweldig om met deze muzikanten een nieuw programma te maken”, aldus Douwe. “De invulling die Carel en Vincent aan onze nummers geven is steeds verrassend en heeft geleid tot een zeer gevarieerd programma. Onze bestaande nummers als Bliuw by my en Sei Age hebben een nieuw geluid gekregen en er zijn bijzondere instrumentale arrangementen ontstaan”.

Het gebruik van minder gangbare instrumenten als bijvoorbeeld de monochord draagt bij aan de unieke sfeer. Door middel van persoonlijke verhalen krijgt het programma een fraaie theatrale invulling waarbij ook de achtergrond van de vier muzikanten aan bod komt.

‘Mei Grytz & Grize it skip yn’ –  Grytsje Melchers en Douwe van der Werff. M.m.v. Carel van Leeuwen (cello) en Vincent van Dam (viool)

www.grytzengrize.nl

Janneke de Boer en Lise-Marije Meijer

Zondag 13 mei 2018 – 15:30 uur
Entree: 13 euro, incl. pauzedrankje
Vvk: www.posthuistheater.nl

Janneke en Lise-Marije vormen samen een duo met Friese en Engelse singer-songwriter muziek.

Ze zijn begonnen in de band Chosen, waarbij Janneke de lead zangeres en Lise-Marije de pianiste/bassiste en 3e zangeres is. Chosen, opgericht in Feanwalden, is een christelijk pop/rock band die door heel Friesland optredens en muzikale diensten verzorgen. Door Chosen kwamen ze erachter dat er een grote match was tussen hun stemmen en beiden waren op zoek naar iets nieuws. Bestaande liedjes werden vertaald naar het Fries, waaronder ‘Mag ik dan bij jou’ van Claudia de Breij naar ‘Mei ik dan by dy’. Het lied van Adele ‘Hiding my heart’ werd vertaald naar ‘Myn hert’. Ze kregen de smaak te pakken en hun talent in het schrijven van eigen nummers begon zich verder te ontwikkelen. Janneke schreef de teksten en Lise-Marije de muziek. Met hun eerste nummer ‘Myn leafde foar dy’ wonnen ze in 2016 de publieksprijs van het Friese songfestival ‘Liet’. In 2017 presenteerden ze hun eerste Fryske EP genaamd ‘Leafd’.

 

 

 

 

 

logo-SAFT