Agenda

Lammy Bruyns Combolammy bruyns combo

Zondag 23 september 2018 – 15:30 uur
Entree: 13 euro, incl. pauzedrankje
Vvk: www.posthuistheater.nl

Het Lammy Bruyns Combo bestaat uit vier musici die al zes jaar samen muziek maken. Ze hebben allen een passie voor de echte Franse muziek van vroeger, de Franse muziek met een geheel eigen ambiance.

Tijdens dit middag vullend programma kunt u genieten van musette, chansons, Amerikaanse evergreens en eigen composities. Het combo staat garant voor een stukje nostalgie.


ct heidaCT Heida

Zondag 14 oktober 2018 – 15:30 uur
Entree: 13 euro, incl. pauzedrankje
Vvk: www.posthuistheater.nl

Website: www.ctheida.com

De carrière van de Groningse zangeres CT begon waar andere muzikanten alleen maar van kunnen dromen, toeren door de States. Als beginnende muzikante werd ze door de Amerikaanse band IPSO FACTO gevraagd om ruim een jaar lang mee te toeren door de Midwest. Haar stem en pianospel zijn karakteristiek voor haar prachtige meerstemmige groovy liedjes. Naast soul- en gospelinvloeden, bevatten haar liedjes ook invloeden van blues, jazz, pop, rock en country.

Met medewerking van Ann Faverey (contrabas/backing vocals), Mervyn Gerds (gitaar/backing vocals), Koen Jongsma (gitaar/backing vocals) en Han Latupeirissa (percussie)


Christian Jongedijk en Lars Mulderchristian en lars

Zondag 25 november 2018 – 15:30 uur
Entree: 13 euro, incl. pauzedrankje
Vvk: www.posthuistheater.nl

Website: www.larsmulder.nl

Christian Jongedijk en Lars Mulder laten een zeer gevarieerd programma horen, met de mooiste ballads, hits uit de grote musicals, filmmuziek en eigen nummers. Ze voeren het publiek mee naar de vele emoties die muziek losmaakt. Met diverse gastoptredens en ander vernuft zal het ook aan entertainment niet ontbreken.

Christian Jongedijk won, mede dankzij zijn prachtige stem met groots bereik, een Musical Award en werd genomineerd voor de Pia Douwes Talent Award.

Lars Mulder studeerde piano en compositie aan het ArtEZ conservatorium. In Friesland is hij vooral bekend als pianist en dirigent van diverse koren. Hij stond in de halve finale van Art Rocks 2014, was één van de winnaars van de talentendag Dyn Dei en haalde maar liefst 3 keer de finale van het Fries Songfestival Liet. Een cross-over stijl is typerend voor zijn composities. Hij weet verschillende muziekstijlen te blenden tot één stijl die veel mensen aanspreekt.

Dit duo vond elkaar in de aanloop naar het Fries Songfestival Liet 2017 waarbij ze derde werden met het prachtige, melodieuze lied ‘Lit my gean’, geschreven door Lars Mulder zelf. Christian wist met zijn fenomenale stemgeluid en performance het publiek te ontroeren. ‘Kippenvel’, ‘taaloverstijgend’ en ‘wat een prachtige stem’ om maar enkele reacties uit het publiek te noemen.


tetsje van der kooiTetsje van der Kooi

Zondag 23 december 2018 – 20:00 uur
Entree: 17,50 euro, incl. pauzedrankje
Vvk: www.posthuistheater.nl

Website: www.tetsjevanderkooi.nl

Tetsje van der Kooi (sopraan) is terug met een nieuw kerstconcert in drie sfeervolle, oude Friese kerken: Kryst 2018. Samen met haar muzikale vrienden brengt Tetsje een prachtig programma met oude en nieuwe muziek, bekende en minder bekende liederen en ontroerende verhalen rond Kerst.

De serie Kryst 2018 bestaat uit concerten in Dronryp, Terband en Jorwert (kerstavond). De muzikale vrienden van Tetsje zijn de Friese talenten Wytske Holtrop (cello) en Rianne Jongsma (fluit), en Jacco Lamfers (piano). Verteller Frank Belt weeft met verhalen een rode draad door het programma.

Speciaal voor Kryst 2018 heeft Eppie Dam een Friese vertaling gemaakt van het Zweedse Koppången en het beroemde gebed van Franciscus van Assisi: Instrument of Peace. Enkele Engelse traditionals kunnen niet ontbreken, maar Tetsje maakt ook uitstapjes naar Zweden, Rusland, Oekraïne, Schotland en Sarajevo. De verhalen van Frank Belt worden gedragen door muziek van onder meer Arvo Pårt. De musici soleren met werken van Bach en Fauré die zij zelf bij Kryst 2018 hebben uitgekozen.

Een deel van de opbrengst van de concerten gaat net als vorige jaren naar War Child, de organisatie die zich inzet voor oorlogskinderen. Tetsje geeft hier woorden aan met de spiritual Sometimes I feel like a motherless child en Carol of the Russian Children.


José Zwerinkjose zwerink

Zondag 20 januari 2019 – 15:30 uur
Entree: 13 euro, incl. pauzedrankje
Vvk: www.posthuistheater.nl

Website: www.josezwerink.nl

José Zwerink studeerde Zang aan het conservatorium in Groningen. Zij toerde 12 jaar met de muzikale cabaret groep Vrouw Holland langs de Nederlandse theaters. Als zangeres met een grote liefde voor jazz en latin werkte zij o.a. met de Prins Claus Bigband Bigband Groningen, Horace Silver Project, Brazilian Love Affair en Dutch Oven.

Met haar donkere, warme stem neemt José Zwerink je mee in liedjes over herinnering, heimwee, historie en hoop. De stijl? Een mix waar folk, blues, gospel, jazz, Westerse en Afrikaanse muziekstijlen elkaar ontmoeten. Lyrisch ondersteund door haar vaste pianist Diederik Idema en versterkt door Bert van Erk op contrabas brengt José Zwerink akoestisch Trio songs als Motherless Child, Bonita en The Music Is The Magic op geheel eigen wijze ten gehore.


Regina Forteregina forte

Zondag 10 februari 2019 – 15:30 uur
Entree: 13 euro, incl. pauzedrankje
Vvk: www.posthuistheater.nl

Website: www.reginaforte.nl

Regina Forte is een strijkkwartet bestaande uit vier dames, Ina, Anna, Inge en Andrea. Met een repertoire uit alle muzikale periodes zoals de barok, de klassieke periode, de romantiek, de 20e en zelfs de 21e eeuw. Genieten van muzikale schoonheid in zijn zuiverste vorm met muziek van onder meer Händel, Mozart, Schubert, Tsjaikovski en Pärt.

Regina Forte speelde o.a. op City Proms, in het Fries Museum, op Lauswolt, tijdens de dodenherdenking in Dokkum en ter gelegenheid van de uitreiking van de Gysbert Japicxpriis. Het kwartet was ook te gast bij  Noardewyn Live en Podium On tour.

Ze volgden masterclasses bij Johannes Leertouwer, Kees Dekker, Douw Fonda, het Ruysdael kwartet en het Bennewitz quartet.


Tous les oiseaux d’EuropeTous Les Oiseaux d'Europe

Zondag 17 maart 2019 – 15:30 uur
Entree: 13 euro, incl. pauzedrankje
Vvk: www.posthuistheater.nl

Website: www.tlode.nl

Vocal Group Tous les Oiseaux d’Europe uit Groningen, met twintig leden onder leiding van Hans Kaldeway, onderscheidt zich door de verrassende repertoirekeuze. Door een combinatie van eigenzinnig repertoire, spannende arrangementen en af en toe onverwachte instrumenten brengen ze vertrouwde kwaliteit én vernieuwing.

Het koor deed meerdere keren mee in de topklasse van het landelijk festival voor Vocal Groups, en werd in 2015, in Rotterdam, 2e in zijn categorie.  Ook tijdens het jaarlijkse muziekfestival op Schiermonnikoog viel de groep bij alle drie deelnames in de prijzen.


Koarbizznizzkoarbizznizz

Zondag 14 april 2019 – 15:30 uur
Entree: 13 euro, incl. pauzedrankje
Vvk: www.posthuistheater.nl

Website: www.koarbizznizz.nl

Vocaal ensemble Koarbizznizz is in 2006 opgericht door dirigent Siebren Kramer. Het ensemble bestaat uit 12 geoefende amateurzangers en –zangeressen uit diverse Friese windstreken. Koarbizznizz onderscheidt zich met name van andere ensembles door te kiezen voor een mix van verschillende muziekperioden  en -stijlen. De oorsprong van de muziek rond een concert-thema varieert in alle gevallen van renaissance tot hedendaagse close harmony en poparrangementen. Koarbizznizz heeft inmiddels een breed a capella repertoire: van Bach tot Bremer en van Noël tot Joel. De muziekstukken worden gekoppeld aan een thema dat tussen de diverse muziekstukken met de nodige kwinkslagen wordt toegelicht.


 

 

 

logo-SAFT