Agenda

Kaarten zijn te reserveren bij het Posthuis theater tot de vrijdag voor het concert tot 15.00 uur,
daarna kunt u mailen naar: mp.hemminga@gmail.com om alsnog te reserveren

Seizoen 2022-2023
Er staan geen concerten meer gepland.

Seizoen 2023-2024
8 oktober 2023: Roon Staal
29 oktober 2023: Grytz & Grize
12 november 2023: We Want More Vocal Group
26 november 2023: The Lasses
10 december 2023: Fling
4 februari 2024: Adri de Boer
25 februari 2024: Koor Melomania
17 maart 2024: Peter & Engbert

Seizoen 2023-2024

Roon Staal
Zondag 8 oktober 2023 om 15.00 uur

Entreeprijs € 22,50 (excl. consumptie); kinderen en jongeren t/m 17 jaar € 12,50.
vvk: www.posthuistheater.nl of tel. 0513-619494 of via website www.roonstaal.com tel.nr. 06-15403125.

ROON STAAL DOET TERBAND AAN TIJDENS HERFST TOUR
Zanger-pianist Roon Staal verheugt zich op een reeks nieuwe matinee- en avondconcerten van zijn Herfst Tour. Elk jaar geeft Staal met zijn team rond de 90 concerten in ons land. Onlangs reisde de singer-songwriter na een tussenpoos van ruim 3 jaar naar Japan waar hij een concert gaf in Fukui.
Covers en eigen werken:
Roon Staal, bekend om zijn loepzuivere tenorstem en vloeiende pianospel, weet zijn publiek elk concert weer op een authentieke en ontspannen wijze in vervoering te brengen. Dan weer sferisch ingetogen en even later vol energie begeleidt hij zichzelf op de piano. Deze Herfst Tour biedt u een gevarieerd muziekprogramma met zang in het Engels en Nederlands. Bekende covers van grote namen zoals de Bee Gees, Paul McCartney en Simon & Garfunkel worden afgewisseld met eigen werken zoals ‘Promisel’ , ‘Anthem For All’ ,’You Turn My World Around’ en ‘Dreamland’.
Muzikale carrière:
Van jongs af aan zingt Staal graag in kerken met een mooie akoestiek waar een prettige interactie is met zijn publiek. In de Michaëlskerk in Oosterland zingt de 8-jarige Roon al solo in het kinderkoor. In de rol van Gavroche in ‘Les Misérables’ in 1991 kon hij muzikale talent verder ontwikkelen alsook in televisieproducties van Joop van den Ende. Rijke ervaring heeft Staal opgedaan in de rockopera ‘Tommy’ (2002) waarin hij de titelrol speelde en de musicals ‘Rembrandt’ (2006) en ‘Petticoat’ (2010) waarvoor hij een nominatie voor een musicalprijs ontving.
Met zijn broer Roelf maakt Roon Staal in 2000 een bewerking van het bekende nummer ‘Help Me Through The Night’ van zijn oom Ede Staal. Een lied waarmee hij hoge ogen gooide en dat hij bij elk concert zingt. Zijn eerste studioalbum ‘The Journey’ bracht de singer-songwriter in 2010 uit. Daarna volgden nog 15 albums waarvan het prachtige album ‘Dreamland’ de meest recente is.
Beleef een concert van de Herfst Tour van Roon Staal waar u zichzelf kunt opladen met nieuwe inspiratie en energie aan het begin van een mooie herfst.
U bent van harte uitgenodigd!

Grytz & Grize
29 oktober 2023 om 15.00 uur

Entreeprijs € 15,- inclusief consumptie
vvk.: via www.posthuistheater.nl of telefoonnr. 0513-619494

Grytz & Grize ‘Fryske ferkes’
Grytz & Grize, altijd samen op pad sinds 2010 met voornamelijk covers op feesten en partijen. Maar op zondag 29 oktober zullen zij alleen maar Friese liedjes spelen! Douwe en Grytsje hebben een nieuw programma samengesteld, samen met Bokke Rypma (Boys named Sue, Damp, Bokke en de Heidehippers) en Jan Hoekstra (J.A.N.).
‘Fryske ferskes’, de titel zegt het al, Friese liedjes. Denk aan Bliuw by my, Sei Age, Heit mei’k mei. Maar ook van Bokke, J.A.N. en andere Friestalige artiesten. Natuurlijk kunnen de Boudewijn de Groot-liedjes ook niet ontbreken.

We Want More Vocal Group
Zondag 12 november 2023 om 15.00 uur

Entreeprijs € 15,- inclusief consumptie
vvk.: via www.posthuistheater.nl of telefoonnr. 0513-619494

We Want More Vocal Group uit Heerenveen bestaat uit 28 ervaren zangers en zangeressen. De vocal group is in september 2020 opgericht door de gedreven topdirigent en pianist Lars Mulder en zijn vrouw Tjitske Mulder die vooral de presentatie en communicatie van de vocal group doet. Lars en Tjitske zijn o.a. bekend van het grote Queen Project in Heerenveen (zie ook: www.queenproject.nl). Het repertoire van We Want More Vocal Group omvat de mooiste pop en rock hits (o.a. Adele, Andra Day, Aerosmith, Billy Joel, Coldplay, Ed Sheeran, Imagine Dragons, Simply Red en Queen). Naast enkele a capella nummers zingt de vocal group vooral met begeleiding van piano, keyboard, gitaar en/of band. De koornummers worden afgewisseld met verassende solo’s en duetten door enkele talenten van de vocal group. Laat je meeslepen in een wereld vol energie, passie en emotie. Een concert om nooit te vergeten! Net even wat anders en net even wat meer.

The Lasses
Zondag 26 november 2023 om 15.00 uur

Entreeprijs  € 15,–  (incl. consumptie)
vvk.: via www.posthuistheater.nl of telefoonnr. 0513-619494

Wintersongs
The Lasses staan bekend om hun geweldige vertolkingen van Ierse, Schotse en Amerikaanse folk, en hun troostrijke eigen werk. Hun tweestemmigheid is uniek en met hun ontspannen podiumpresentatie weten ze elk publiek voor zich te winnen.
Sophie Janna en Margot Merah zingen samen alsof ze zussen zijn. Verhalen over liefde, dood en andere ellende worden gebracht zonder pretentie, vol humor en muzikaliteit. De Ierse en Amerikaanse folktradities hebben duidelijk hun stempel gezet op de liedkeuze én op het eigen werk van The Lasses. Speciaal voor de donkere wintermaanden hebben ze een sfeervol ‘winterprogramma’ samengesteld waarbij Ierse en Schotse nummers afgewisseld worden met Wintersongs.
Margot en Sophie spelen over de hele wereld in folkclubs, kerkjes en huiskamers. Hun intieme liedjes doen het geweldig op kleine podia, maar ook op een festival weten The Lasses met gemak sfeer te creëren. Verwacht wondermooie tweestemmigheid, subtiel gitaarspel en vlammende percussiepartijen op de bodhrán.


Fling
Zondag 10 december 2023 om 15.00 uur

Entreeprijs  € 15,–  (incl. consumptie)
vvk.: via www.posthuistheater.nl of telefoonnr. 0513-619494

Prachtige Keltische muziek en zang met bijzondere instrumenten en sterke verhalen…
Fling speelt op briljante wijze Ierse traditionele muziek. Verankerd in de traditie, ontworstelen zowel de gebrachte traditionals als de eigen composities de platgetreden paden door de zeer eigenzinnige aanpak. De laatste acht jaar heeft Fling met vier verschillende muziekprogramma’s getourd langs de theaters van Nederland en dit met zeer veel succes. Na jaren van theaterzalen komt Fling nu met een nieuw intiem programma. Op maat gemaakt voor de kleinere podia als ijzersterk duo. Beide muzikanten zijn uitstekende multi-instrumentalisten en het gebruik van hun uitgebreide instrumentarium levert een zeer afwisselende en verfrissende klank op.
Annemarie de Bie wordt beschouwd als één van de toonaangevende zangeressen in het genre. Ze wordt internationaal geroemd en gezien als een autoriteit op het gebied van folkzang. Naast haar krachtige, lyrische en wonderschone zang is ze in dit programma ook te horen op de Ierse houten dwarsfluit, de bodhrán (Ierse trommel) en gitaar.
Evertjan ’t Hart bespeelt de magische Uilleann Pipes (Ierse doedelzak) en is naast bespeler tot ver over de grenzen befaamd als bouwer van het instrument. Hij is als solist te gast geweest in het VPRO- programma ‘Vrije geluiden’ en bij ‘Podium Witteman’ van de NTR. Naast de Uilleann Pipes bespeeld hij ook Whistles, Bouzouki en Gitaar. Dit alles resulteert in een buitengewoon, aanstekelijk en magisch geheel van sterke verhalen, gevat in een stormvloed aan wilde melodieën, zacht klagende airs en ontroerende ballades.

Adri de Boer
Zondag 4 februari 2024 om 15.00 uur

Entreeprijs  € 15,–  (incl. consumptie)
vvk.: via www.posthuistheater.nl of telefoonnr. 0513-619494

´De Boer Sjongt Bos´
Het prachtige werk van Stef Bos yn it Frysk
Het idee om werk van Stef Bos te gaan hertalen en vertalen naar het Fries, ontstond op basis van de treffende overeenkomsten tussen de twee muzikanten en liedjesschrijvers: beiden in dezelfde levensfase, hun diep donkere stemgeluid en een sterke voorliefde voor melodieuze liedjes met een boodschap. Toeval of niet, maar beide troubadours maakten een album met de titel ‘Tijd’ en hun beider grootste hits hebben een spectaculaire verbintenis met elkaar. Bos werd beroemd met ‘Papa’, een lied van een zoon over een vader. De Boers bekendste lied ‘Soan’ is geschreven vanuit een vader over een zoon. Stef Bos zelf is vanaf het allereerste begin enthousiast over dit Friestalige project van Adri de Boer. Beide mannen hebben elkaar een paar keer ontmoet om over het project te spreken. Bos heeft de Friese teksten gelezen, waardeert de opgenomen nummers ten zeerste en werkt zelfs mee aan De Boers album door op één van de nummers in het Fries (!) mee te zingen. Bos heeft De Boer ook uitgenodigd om eens samen met hem op te treden met een aantal Friese Bos-liedjes.
Al meer dan een halve eeuw maakt Adri de Boer deel uit van het noordelijke muzieklandschap. De afgelopen 35 jaar doet hij dat als Friestalig troubadour. In zijn muzikale carrière won De Boer drie maal het Friestalig Songfestival ‘Liet’. Daardoor vertegenwoordigde hij Friesland op het internationale minderhedensongfestival ‘Liet International’ in het Engelse Beverly en in het Deense Tønder.

Koor Melomania
Zondag 25 februari 2024 om 15.00 uur

Entreeprijs  € 15,–  (incl. consumptie)
vvk.: via www.posthuistheater.nl of telefoonnr. 0513-619494

Melomania is een a-capella koor met vijftien leden uit de regio rond Lippenhuizen dat volgens de leden niet in een hokje te plaatsen is. 
We zijn geen popkoor en ook geen klassiek koor. We zingen a-capella 4/5 stemmig een internationaal en afwisselend repertoire. Dit varieert van een African lullaby (slaapliedje) en oude volksmuziek tot lichte popnummers van o.a. Billy Joël, Sting en The Beatles.
Plezier in met elkaar zingen, af en toe samen eten en ons verbonden voelen staat voorop. Onze dirigent zorgt ervoor dat we uitdagingen niet uit de weg gaan. Melomania staat onder leiding van Frank van Dijk.

Peter & Engbert
Zondag 17 maart 2024 om 15.00 uur

Entreeprijs  € 15,–  (incl. consumptie)
vvk.: via www.posthuistheater.nl of telefoonnr. 0513-619494

Peter & Engbert Braam met Grenzeloos
Van jongs af aan zijn Peter en Engbert met muziek bezig geweest.  Vanaf 1991 t/m eind 2002 hebben ze gezongen bij de bekende Friese gospelgroep ‘Lord’s Moor Singers’ uit Heerenveen. In januari 2003 stopten ze hiermee vanuit de ambitie om meer tijd te kunnen maken voor eigen muziek. In datzelfde jaar is hun eerste CD verschenen, getiteld ‘Kleur’.
Na vele optredens besloten ze ook eigen teksten en muziek te maken, waarbij Peter de teksten schreef en Engbert de muziek componeerde. Deze zijn verschenen op de tweede CD ‘Natuurlijk’. Uiteraard ontbrak ook op deze 2e CD een nummer van Simon en Garfunkel niet. Peter en Engbert worden namelijk ook wel de ‘Friese Simon and Garfunkel’ genoemd vanwege hun stemgeluid. Ze zijn inmiddels verscheidene malen op de provinciale radio te beluisteren geweest en ze waren reeds te zien op TV-Fryslân, met een reportage in het programma ‘K-rûte’. Zelfs landelijk zijn ze te zien geweest in het programma “Twinzz”! 
Op dit moment wordt er gewerkt aan een themaprogramma met als titel “Grenzeloos” n.a.v. hun 3e CD met dezelfde titel. Met uiteraard weer eigen geschreven nummers en covers van o.a. Simon and Garfunkel.