Agenda

Kaarten zijn te reserveren bij het Posthuis theater tot de vrijdag voor het concert tot 15.00 uur,
daarna kunt u mailen naar: mp.hemminga@gmail.com om alsnog te reserveren

Seizoen 2022-2023
16 april 2023 : Lenny Kuhr

Seizoen 2023-2024
8 oktober 2023: Roon Staal
29 oktober 2023: Grytz & Grize
26 november 2023: The Lasses
10 december 2023: Fling
4 februari 2024: Adri de Boer

Lenny Kuhr

Foto: Rob Beckers

Zondag 16 april 2023 om 15.00 uur
Entreeprijs € 20,- incl. pauzedrankje
vvk: www.posthuistheater.nl of tel. 0513-619494

Lenny zingt uit haar grote en levendige oeuvre. De kers op deze taart is het album dat eind januari 2022 op het label Excelsior wordt uitgebracht met als titel: Lenny Kuhr
Een album waarop ze uit haar comfort zone is getreden met verrassende resultaten. Met nieuw werk van haarzelf en met werk dat collega’s speciaal voor haar schreven. Onder andere Stef Bos, Spinvis Elke Vierveijzer en Lenny’s dochter Daphna.
Zelf zegt Lenny over het theaterprogramma dat ze uit eerder werk en uit haar nieuwe album heeft gedestilleerd: Ik heb eens gezegd ‘een lied is een compacte energie van een ongrijpbaar gegeven,’ en nog altijd verbaast het mij dat het lied mij steeds weer weet te vinden. Misschien omdat ik zo’n dankbare ontvanger ben. Het is de mooiste en levendigste kunstvorm die ik ken.
Het lied vertolkt gevoelens van het benoembare en onbenoembare op oneindig veel manieren. Het vertelt van jou en mij. Over onze existentie en dat wat zich daarin afspeelt.
Het is een feest om weer te kunnen spelen na een tijd van pas op de plaats, lockdowns en steeds veranderende maatregelen. Mijn kompanen Mischa Kool op bas en Reinier Voet op gitaar en ik hebben jullie gemist. 
Tijdens ons optreden communiceren we met jullie door middel van de liedjes. We kennen en herkennen elkaar; jij en ik. En we zijn weer samen. En dat vieren we op de plek waar wij samen zijn.

Roon Staal

8 oktober 2023 om 15.00 uur
Entreeprijs € 22,50
vvk: www.posthuistheater.nl of tel. 0513-619494

ROON STAAL DOET TERBAND AAN TIJDENS HERFST TOUR

Zanger-pianist Roon Staal verheugt zich op een reeks nieuwe matinee- en avondconcerten van zijn Herfst Tour. Elk jaar geeft Staal met zijn team rond de 90 concerten in ons land. Onlangs reisde de singer-songwriter na een tussenpoos van ruim 3 jaar naar Japan waar hij een concert gaf in Fukui.

Het concert te Terband vindt plaats op zondag 8 oktober a.s. in de Terbantstertsjerke. De aanvangstijd is 15.00 uur. 

Covers en eigen werken:

Roon Staal, bekend om zijn loepzuivere tenorstem en vloeiende pianospel, weet zijn publiek elk concert weer op een authentieke en ontspannen wijze in vervoering te brengen. Dan weer sferisch ingetogen en even later vol energie begeleidt hij zichzelf op de piano. Deze Herfst Tour biedt u een gevarieerd muziekprogramma met zang in het Engels en Nederlands. Bekende covers van grote namen zoals de Bee Gees, Paul McCartney en Simon & Garfunkel worden afgewisseld met eigen werken zoals ‘Promisel’ , ‘Anthem For All’ ,’You Turn My World Around’ en ‘Dreamland’.

Muzikale carrière:

Van jongs af aan zingt Staal graag in kerken met een mooie akoestiek waar een prettige interactie is met zijn publiek. In de Michaëlskerk in Oosterland zingt de 8-jarige Roon al solo in het kinderkoor. In de rol van Gavroche in ‘Les Misérables’ in 1991 kon hij muzikale talent verder ontwikkelen alsook in televisieproducties van Joop van den Ende. Rijke ervaring heeft Staal opgedaan in de rockopera ‘Tommy’ (2002) waarin hij de titelrol speelde en de musicals ‘Rembrandt’ (2006) en ‘Petticoat’ (2010) waarvoor hij een nominatie voor een musicalprijs ontving.

Met zijn broer Roelf maakt Roon Staal in 2000 een bewerking van het bekende nummer ‘Help Me Through The Night’ van zijn oom Ede Staal. Een lied waarmee hij hoge ogen gooide en dat hij bij elk concert zingt. Zijn eerste studioalbum ‘The Journey’ bracht de singer-songwriter in 2010 uit. Daarna volgden nog 15 albums waarvan het prachtige album ‘Dreamland’ de meest recente is.

Concertbezoek:

Beleef een concert van de Herfst Tour van Roon Staal waar u zichzelf kunt opladen met nieuwe inspiratie en energie aan het begin van een mooie herfst. Alle informatie m.b.t. deze tour kunt u vinden op de website www.roonstaal.com. Reserveringen kunnen daar worden gemaakt of via 06-15403125. Tickets kosten € 22,50. Kinderen en jongeren t/m 17 jaar hebben toegang voor € 12,50.

U bent van harte uitgenodigd!

Nadere informatie over Roon Staal volgt nog

Grytz & Grize
29 oktober 2023 om 15.00 uur

Entreeprijs € 15,- inclusief consumptie
vvk.: via www.posthuistheater.nl of telefoonnr. 0513-619494

Grytz & Grize ‘Fryske ferkes’

Grytz & Grize, altijd samen op pad sinds 2010 met voornamelijk covers op feesten en partijen. Maar op zondag 29 oktober zullen zij alleen maar Friese liedjes spelen! Douwe en Grytsje hebben een nieuw programma samengesteld, samen met Bokke Rypma (Boys named Sue, Damp, Bokke en de Heidehippers) en Jan Hoekstra (J.A.N.).

‘Fryske liedjes’, de titel zegt het al, Friese liedjes. Denk aan Bliuw by my, Sei Age, Heit mei’k mei. Maar ook van Bokke, J.A.N. en andere Friestalige artiesten. Natuurlijk kunnen de Boudewijn de Groot-liedjes ook niet ontbreken.

The Lasses
26 november 2023 om 15.00 uur

Nadere informatie volgt binnenkort.

Fling
10 december 2023 om 15.00 uur

Nadere informatie volgt binnenkort

Adri de Boer
4 februari 2024 om 15.00 uur

“Adri sjongt Stef Bos”
Nadere informatie volgt binnenkort