Agenda

Seizoen 2020-2021

 Pick ’n Shovel

Zondag 18 oktober om 14.00 uur
Entree € 15, 00
incl. pauzedrankje
Vvk: www.posthuistheater.nl

Kerk open een half uur voor aanvang

The Southern feel from the North

Hoewel ze uit het Noorden van Nederland komen klinkt Pick ’n’ Shovel als een band uit het zuiden van de Verenigde Staten. Het zal komen omdat het daar net zo vlak en nat is als in de Mississippi delta. In iedere noot die deze jongens spelen zoeken ze de energie van worksongs, bluegrass, traditionals, covers en eigen werk. meerstemmige zang en banjo, slide, concertina, mandoline, mondharmonica, gitaar, contrabas en drums zijn de ingrediënten voor warme en feestelijke muziek.

 

Sanmân en Sikke

zondag 8 november om 14.00 uur
Entree € 15,00 incl. pauzedrankje
Vvk: www.posthuistheater.nl
kerk open een half uur voor aanvang

De fokale manljusgroep Sânman & Sikke is ûntstien yn 1994 yn Warkum en nimt mei syn gearstalling en muzykkar in hiel eigen plak yn it Fryske muzyklibben yn. De groep stiet fan it begjin ôf ûnder lieding fan Siebren Kramer. Sânman & Sikke mei dan op lichte muzyk oriïnteard wêze, ek klassike eleminten wurde net mijd, wêrtroch’t de groep lestich yn in hokje te pleatsen is. Yn de rin fan de jierren binne 5 cd’s opnommen, dy’t yn eigen behear útbrocht binne. It repertoire kin sûnder mis breed neamd wurde; it grut ferskaat oan stilen, fan barbershop oant Beatles en fan gospel oant Westcoast, soarget derfoar dat it publyk him net in tel ferfele hoecht. Ek de eigen Frysktalige nûmers en de ynformele, relativearjende presintaasje drage yn wichtige mate by oan de identiteit en de útstrieling fan de groep. Ut de reaksjes tidens optredens yn de provinsje (mar ek dêrbûten) yn doarpshuzen, tsjerkjes en teaters, hat wol bliken dien dat de sound fan Sânman & Sikke by in breed publyk yn de smaak falt. De mannen wurde ek geregeld frege foar oare muzikale útstapkes. Sa ha se bygelyks meiwurke oan teaterfoarstellings, de achtergrûnsang fersoarge by de film ‘De hel fan 63’ en it byhearrende nûmer ‘De hel foarby’ fan De Kast en meiwurke oan in nijjiersrevue fan Rients Gratama. Mei Frederike Kleefstra is in programma ûntwikkele wêryn’t de sjongeres harsels fan in hiel oare kant sjen lit. It nûmer Whisky Widzesang is ien fan de ferskes dy’t dêrút ûnstien is. Sânman & Sikke is út en troch ek te gast by ien fan de Fryske Kriten, dy’t oer it hiele lân ferspraat binne. Ek kombinaasjekonserten mei bygelyks fanfares, korpsen, brassbands, bigbands, oare koaren en ferhalefertellers komme geregeld foar. De krystkonserten fan Sânman & Sikke (meastal om it jier) binne alle kearen wer bysûndere publykslûkers.

Marcel Smit

Zondag 22 november om 14.00 uur
Entree gratis incl. pauzedrankje
Vvk:www.posthuistheater.nl
Kerk open een half uur voor aanvang


 The Frisian Harmonizers 

Zondag 13 december om 14.00 uur
Entree € 15,00 incl. pauzedrankje
Vvk: www.posthuistheater.nl
Kerk open een half uur voor aan

Ons koor is opgericht in 1996 en is het enige barbershopkoor in onze provincie. De barbershopzangstijl ontstond in het zuiden van Noord-Amerika in het begin van de 19e eeuw. Kenmerkend voor deze zangstijl is het vierstemmig zingen zonder instrumentale begeleiding (a capella). Bovendien wordt er tijdens een optreden zonder bladmuziek gezongen. Barbershopzingen in zijn huidige vorm is in 1938 begonnen. Voordien was het vooral een nostalgisch tijdverdrijf. Het genre ontstond in Amerika, waar vooral de Ierse immigranten de wachttijd bij de kapper (barbershop) verdreven door het zingen van liederen. De stijl is herkenbaar doordat elke klank een vierstemmig harmonisch akkoord vormt. Een akkoord wordt bij barbershop gevormd door de vier stemmen: lead, bass, baritone en tenor. Belangrijke kenmerken zijn het veelvuldig gebruik van septiemakkoorden en het gegeven dat de tenor-partij boven de melodielijn van de lead ligt.

Musica Rosa 

Zondag 24 januari om 15.00 uur
Entree € 15,00 incl. pauzedrankje
Vvk: www.posthuistheater.nl 

Een zeldzaam openbaar optreden van MusicaRosa! Luister in de sfeervolle Terbantster Tsjerke naar een mix van mooie, vrolijke en gevoelige nummers. MusicaRosa is een veelgevraagd duo bij huwelijksceremonies, uitvaartplechtigheden en andere speciale gelegenheden. Slechts af en toe treden zij in het openbaar op, zoals deze middag in Terbant. Speciaal voor dit optreden breiden zij hun repertoire uit met nummers die je niet zo snel zult horen bij een huwelijk of een uitvaart, zoals een dramatische break-up-song of een theatraal lied. “MusicaRosa brengt een afwisseling van vrolijke en gevoelige nummers. Zangeres Mariska en pianist Hans voelen elkaar naadloos aan en als publiek voel je je echt onderdeel van wat er op het podium gebeurt. De tweede stem die Hans regelmatig inbrengt, maakt dat de liedjes nog meer binnenkomen bij de toehoorders. Een echte aanrader voor liefhebbers van luistermuziek.”

Rachel Croft

Zondag 31 januari om 15.30 uur
Entree 15 euro, incl. pauzedrankje
Vvk: www.posthuistheater.nl

De jonge Rachel Croft wordt op dit moment gezien als één van de nieuwe talenten uit Engeland. Rachel Croft, wonende te York, is een onafhankelijke muzikant en songwriter. Zij combineert rijke, complexe vocalen met uitstekend gitaar spel. Haar liedjes zijn vaak geïnspireerd door Keltische melodieën en de doordachte teksten van Joni Mitchell, Sandy Denny en Matt Corby, die vertellen over haar ervaringen in deze historische stad York.

Noord Nederlands Jagerskoor

Zondag 14 februari om 15.00 uur
Entree € 15,00 incl. pauzedrankje
Vvk: www.posthuistheater.nl

Het koor is opgericht in 1991. Genoemd naar Prins Hendrik, de echtgenoot van Koningin Wilhelmina, vanwege zijn verdiensten als natuurbeschermer en als deskundige in de bosbouw. Het repertoire bestaat dan ook uit romantische Nederlands- en Duitstalige volksliederen over de natuur en de jacht soms met een ondeugend tintje. Van enkele liederen wordt soms een solo gezongen dooreen koorlid. Met onze optredens wil het koor op artistieke wijze zingen over de verbondenheid met de natuur, waarbij de jager, boer en visser een bijzondere plaats innemen. Tevens zingen wij ook de bij de kerstdagen behorende liederen en liederen die passen bij de St. Hubertusvieringen. Werken van o.a. Fr. Schubert, Friedrich Silcher, Ludwig van Beethoven, F. Mendelssohn-Bartoldy enz.

 Mused

Zondag 7 maart om 15.00 uur
Entree € 15,00 incl. pauzedrankje
Vvk: www.posthuistheater.nl

Deze vijfkoppige band speelt naast covers van o.a. Amy Winehouse en Chris Izaak haar eigen repertoire. Voorwaarde voor de nummers is dat tekst en muziek raken en er veel plezier is bij het delen en spelen van de muziek. En dat is soms swingend, en soms ook ingetogen. In 2019 stond Mused dankzij publieksstemmen als verse band in de Finale van Frysk Sjongfestival Liet. Verder dragen de leden bij aan de muzikale ondersteuning van toneelvoorstellingen (o.a. Maistiid 2020 en Yn it skaad fan ‘e toer) en kleinschalige culturele evenementen. Ook speelde zij met de Poolse band Kroke. Meezingen mag!

De Stroatklinkers

Zondag 21 maart om 15.00 uur
Entree € 15,00 incl. pauzedrankje
Vvk: www.posthuistheater.nl

Bob Heidema – gitaar, zang
Adrian Farmer – banjo, dobro, gitaar, zang
Bert Veldkamp – basgitaar, contrabas, zang
Harry Jansen – mandoline, viool, banjo, zang
Henk Bloupot – accordeon, mondharmonica, ukelele, percussie, zang 

Zo vanaf het jaar 2000 zijn de Stroatklinkers overgestapt van 10 (!) microfoons naar 1 bijzondere microfoon. Hiermee ging de statische podiumact overboord. Zo ontstond er een levendige podiumact met veel hilariteit als de muzikanten zich verdringen om bij de microfoon te komen. En dat allemaal zonder concessies te doen aan de uitstekende geluidskwaliteit. Het is de laatste jaren een van de meest geboekte acts in het Noorden en de band speelt veelvuldig in de noordelijke Theaters, op diverse festivals in Nederland, Duitsland en Engeland en daarnaast tijdens vele andere gelegenheden in binnen- en buitenland. De Stroatklinkers hebben tot nu toe zes cd’s gemaakt, (zie knopje “cd’s”). De laatste cd, uitgebracht in december 2015, is de jubileum cd, met 25 liedjes. De helft daarvan zijn Engelstalig, een langgekoesterde wens.

 Kentucky Snake Oil

Zondag 11 april 0m 15.00 uur
Entree € 15,00 incl. pauzedrankje
Vvk: www.posthuistheater.nl

Mario Kramer – zang, gitaar Sebastian L. Meijer – fiddle, zang
Douwe Dijkstra – contrabas, zang
Wander van Duin – banjo, mandoline, dobro, zang

Swingende fiddle, spetterende banjo, meerstemmige zang en een ritme waarbij je niet kunt blijven stil zitten: Bustin’ the Barrel brengt een energieke mix van Bluegrass, Country en Amerikaanse folkmuziek. De band speelt een gevarieerd repertoire met onder andere nummers die ondermeer bekend zijn van Johnny Cash, Bruce Springsteen, Hank Williams en Mumford & Sons.