Agenda

Kaarten zijn te reserveren bij het Posthuis theater tot de vrijdag voor het concert tot 16.00 uur,
daarna kunt u mailen naar: mp.hemminga@gmail.com om alsnog te reserveren

Seizoen 2022-2023

11 december 2022: The Frisian Harmonizers
15 januari 2023 : Noord Nederlands Jagerskoor “Prins Hendrik
16 april 2023 : Lenny Kuhr

The Frisian Harmonizers

Zondag 11 december 2022 om 15.00 uur
Entreeprijs € 15,- incl. pauzedrankje
vvk: www.posthuistheater.nl of tel. 0513-619494

The Frisian Harmonizers bestaan ruim 25 jaar.
Het in Leeuwarden gevestigde Barbershop- en Close Harmony mannenkoor, met 15 actieve en enthousiaste leden uit alle windstreken van onze provincie, geeft op zondagmiddag 11 december 2022 een spetterend concert in het prachtige kerkje van Terband. Ondanks dat corona haar best heeft gedaan om repetities te verstoren, hebben we juist de afgelopen 2 jaar vooral door nijvere thuisstudie het repertoire kunnen aanvullen met een aantal nieuwe nummers. Te denken valt aan; een potpourri van liederen van de Beach Boys, Lonesome road van James Taylor, Bohemain Rhapsody van Queen of Because van de Beatles, verder hebben we natuurlijk een aantal klassieke barbershopnummers die u van ons kent zoals; My Wild Irish Rose, Georgia on my mind, Old covered Bridge, Down our Way enz. Het belooft een fantastische middag te worden waarin het koor een afwisselend repertoire presenteert variërend van klassieke barbershop tot meer moderne 4-stemmige close harmony met een knipoog naar pop. Dennis Dronkers verzorgt de professionele leiding. De meeste nummers zijn 4 stemmig a capella maar bij sommige nummers heeft de ondersteuning met een instrument zeker toegevoegde waarde. Verder wordt het programma van deze middag aangevuld met twee gastartiesten te weten:  Wybrig Boerrigter met zang en Ytzen Peterson met gitaar. Wij verheugen ons erop om weer voor publiek te mogen optreden.


Noord Nederlands Jagerskoor “Prins Hendrik”

Zondag 15 januari 2023 om 15.00 uur
Entreeprijs € 15,- incl. pauzedrankje
vvk: www.posthuistheater.nl of tel. 0513-619494

Het Noord Nederlands Jagerskoor “Prins-Hendrik” is een 4-stemmig A-capella koor dat bestaat uit ± 18 enthousiaste mannen die onder leiding van dirigent Feike van Tuinen een gevarieerd breed repertoire aan  muziek presenteren waaronder romantische natuur- en jacht liederen, soms aangevuld met jachthoorn blazers. Klassieke werken van o.a. C. M. von Weber, Frans Schubert, F. Mendelsohn Bartoldy, L. van Beethoven behoren ook tot het programma.Vanzelfsprekend is de bewerkte en geschreven muziek van de dirigent Feike van Tuinen het beluisteren meer dan waard. Het koor is opgericht op 1 november 1991

Lenny Kuhr

Foto: Rob Beckers

Zondag 16 april 2023 om 15.00 uur
Entreeprijs € 20,- incl. pauzedrankje
vvk: www.posthuistheater.nl of tel. 0513-619494

Lenny zingt uit haar grote en levendige oeuvre. De kers op deze taart is het album dat eind januari 2022 op het label Excelsior wordt uitgebracht met als titel: Lenny Kuhr
Een album waarop ze uit haar comfort zone is getreden met verrassende resultaten. Met nieuw werk van haarzelf en met werk dat collega’s speciaal voor haar schreven. Onder andere Stef Bos, Spinvis Elke Vierveijzer en Lenny’s dochter Daphna.
Zelf zegt Lenny over het theaterprogramma dat ze uit eerder werk en uit haar nieuwe album heeft gedestilleerd: Ik heb eens gezegd ‘een lied is een compacte energie van een ongrijpbaar gegeven,’ en nog altijd verbaast het mij dat het lied mij steeds weer weet te vinden. Misschien omdat ik zo’n dankbare ontvanger ben. Het is de mooiste en levendigste kunstvorm die ik ken.
Het lied vertolkt gevoelens van het benoembare en onbenoembare op oneindig veel manieren. Het vertelt van jou en mij. Over onze existentie en dat wat zich daarin afspeelt.
Het is een feest om weer te kunnen spelen na een tijd van pas op de plaats, lockdowns en steeds veranderende maatregelen. Mijn kompanen Mischa Kool op bas en Reinier Voet op gitaar en ik hebben jullie gemist. 
Tijdens ons optreden communiceren we met jullie door middel van de liedjes. We kennen en herkennen elkaar; jij en ik. En we zijn weer samen. En dat vieren we op de plek waar wij samen zijn.